Wie zijn wij?

Tilia Tuinontwerp

Wie is Tilia

Mijn naam is Ingmar Aafjes. Ik ben gediplomeerd tuinontwerper. In 2005 startte ik mijn eigen bedrijf: Tilia Tuinontwerp. Ik koos de naam Tilia (linde) omdat ik enorm geniet van de bloeiende lindes in onze straat.

Ik ontwerp klimaatbestendige tuinen en dakterrassen voor particulieren. Of het nu om een voortuin gaat, een patio, diepe achtertuin of stadstuintje; organisch gevormd of juist strak; ik heb ervaring met alle afmetingen en situaties. Mijn specialisme is de diagonale tuin. In mijn portfolio vindt u enkele voorbeelden.

Desgewenst kan ik met mijn team van Tilia Tuinen ook voor de realisatie van het ontwerp zorgen.

Mijn kracht is mijn grote plantenkennis. Voor mijn gevoel schilder ik met planten. Door af te wisselen met hoogte, bloeiperiode, bladkleur- en vorm wordt elke border een sprankelend geheel vol kleur en zoemende insecten. Zo valt er het hele jaar door wat te beleven.
Ik weet precies welke planten het op een bepaalde plek goed gaan doen. Een dakterras in de zon vraagt nu eenmaal om een andere beplanting dan een voortuin op het noorden. Er is altijd een mooie oplossing te vinden.

Een tuin is een illusie. De natuur gaat zijn gang en wij proberen er iets moois van te maken. Ter inspiratie bezoek ik om het jaar de Chelsea Flower Show in Londen. Je wandelt door tuinen van ontwerpers uit de hele wereld. Daar word ik echt blij van.

Projecten - watertafel
Projecten - relaxtuin
Projecten - watertafel
Projecten - relaxtuin